Darijan Veličan: Najljepši osjećaj je voljeti i biti voljen

Darijan Veličan, marketing manager Međunarodnog aerodroma Sarajevo kaže da ga posao i napredak u karijeri najviše ispunjavaju, ali i da uvijek nađe vremena za druženje sa dragim ljudima. Otkriva da je nepopravljivi romantik, a ženstvenost i šarm su stvari koje u njemu bude interes za nekom osobom.

Aerodrom Sarajevo obara rekorde u broju putnika. Rezultat je to truda koji managment kompanije ulaže godinama, na šta ste najviše ponosni?

Naša misija je održavati konstantan porast broja putnika, aviooperacija i prihoda uz pružanje vrhunske usluge svim korisnicima naših usluga. Tu misiju ostvarujemo zahvaljujući odgovornoj Upravi i cjelokupnom kolektivu na koji smo najviše ponosni. Ponosnim nas također čine komplimenti naših putnika kao i prepoznatljivost Međunarodnog aerodroma Sarajevo kao društveno odgovorne kompanije.

Možemo ustvrditi da Sarajevo nikad prije nije bilo bolje povezano sa ostatkom svijeta. No, vjerujem su ambicije Vaše kompanije još veće?!

Sarajevo je danas svakodnevno povezano s preko deset europskih metropola, a s jednim presjedanjem se može odletjeti na najudaljenije destinacije. Naše ambicije jesu mnogo veće i mogu najaviti da ćemo ih ostvariti uvođenjem novih linija već od jeseni. U pregovorima smo s nekoliko aviokompanija koje najavljuju letove za Sarajevo od zimskog reda letenja.

Kako izgleda jedan Vaš dan. Da li je sve podređeno poslu?

Sa zadovoljstvom mogu reći da je moj dan podređen poslu jer sam trenutno u životnoj fazi kada me posao i napredak u karijeri najviše ispunjavaju. Volim svoj posao i najljepše se osjećam kada ispunim ciljeve koji su stavljeni pred mene. S druge strane, kao tipični Balkanac, uvijek nađem vremena za neki svoj merak, a to je najčešće druženje s dragim ljudima koji me opuštaju nakon napornog radnog dana.

Šta ste ponijeli iz roditeljske kuće, a da Vas je odredilo u životu?

Veoma sam vezan za svoju obitelj i zahvaljujući njima sam danas ovo što jesam. Uvjerenja sam da se sve moralne kvalitete stiču u kući i zato je bitno obitelj imati na prvom mjestu liste prioriteta. Ta privrženost me je odredila u smislu da će mi moja obitelj jednog dana biti svetinja i da ću biti odličan suprug i otac.

Ko Vam je najveći kritičar u porodici?

Jedna i jedina, moja majka. Žena čije su kritike uvijek opravdane i od koje savjete prihvatam bez razmišljanja.

Vaš otac je uspješni manager. Koji ste najbolji savjet dobili od njega?

Poštenje i predan rad su osobine moga oca i to je ono navrijednije što sam u poslovnom životu naslijedio od njega. Imam tu sreću da smo kolege i neprocjenjivo je bogatstvo svaki dan provoditi pored takvog managera i sticati vještine koje će mi pomoći u ostvarenju visoko zadanih ciljeva.

Šta Vam podiže adrenalin?

Putovanja, putovanja, putovanja! Ona su ta koja mi podižu i adrenalin i sve ostale hormone koji se mogu povezati s osjećajem sreće, uzbuđenja i zadovoljstva.

Jeste li romantični?

Nepopravljivi sam romantik! Možda i prevelik za današnje vrijeme kada romantika baš i nije na cijeni, ali ja ne znam drugačije i nadam se da ću jednog dana upoznati srodnu dušu koja će me takvog prihvatiti i uzvratiti istom mjerom.

Kakve djevojke Vas mogu privući, a šta Vas odbija?

Vanjština je ono što me privlači, a osobnost ono što zadržava. Uvijek će me privući dama krupnih očiju, punih usana i duge bujne kose ali to nije dovoljno da bih bio zaveden. Ženstvenost i šarm su stvari koje u meni bude interes za nekom osobom jer šta je ljepota bez duše!? Vjerujem da kao i kod većine muškaraca, odbijaju me lažna pretvaranja i neiskrene namjere ali na svu sreću, nisam do sada imao takva neugodna iskustva.

Kakvi ste kada ste zaljubljeni?

Najljepši osjećaj je voljeti i biti voljen. Iako se trudim ostati čvrsto na zemlji, jato leptirića u stomaku mi to ne dozvoljava i onda se voljenoj osobi prepuštam u potpunosti. Da li mi je to pametno ne znam, ali ne mogu pobjeći od svog horoskopskog znaka čija je glavna karakteristika emotivnost i zaljubljiva priroda.

Ljubomorni ste?

Smatram da je ljubomora jedan od dokaza iskrene ljubavi i u takvoj ne možete ostati ravnodušni na neke uticaje sa strane.

Muškarac koji se sviđa današnjim ženama je sposoban kontrolirati svaku situaciju. Da li ste takav muškarac?

Kao muškarac koji je prošao mnogo toga u životu, priznajem da uživam u dominaciji jer samo tako mogu voljenoj osobi pokazati koliko puno mogu napraviti za nju. Uživam u saznanju da mi se žena prepustila i tada sve od sebe dajem da je zavodim iz dana u dan i usadim joj osjećaj sigurnosti, poštovanja i ljubavi.

Da li zavodite macho stavom ili šarmom?

Obzirom da se smatram pripadnikom „stare škole“, šarm je taj koji je moj alat za udvaranje. Macho stav je odlika nesigurnih muškaraca i može poslužiti samo za prvi dojam, a šarm je ipak nešto dugotrajnije što kod žene može probuditi znatiželju za dubljim upoznavanjem.

Za koji komad odjeće ili assesoar ne žalite dati novac?

Cipele i satovi.

More Articles for You

Tajna džema od malina

Vaša odana čitateljka i suradnica Ovo pismo-molba je znak za početak fikcije, a dato je umjesto bilo kakvog objašnjenja, prepričavanja …

Halimin put- priča o ratu i njegovim posljedicama

Antigoninim obećanjem da će sahraniti svog brata bez obzira na sve, Eshil 467. god. pr. n.e.završava svoju trilogiju „ Sedmorica …

Trinaest priča o opresiji nad ženama

Sharnush Parsipur: Žene bez muškaraca (Libris, 2010) Novela Žene bez muškaraca problematizira opresiju nad ženama u iranskom patrocentričnom društvu. Iako …

Sjajni momci

U okviru 21. festivala Baščaršijske noći, 8. 7. u Bosanskom kulturnom centru premijerno je izvedena predstava “Sjajni momci”, rađena prema …

Bojno polje stan

Kako jedan kauč i dva ormara mogu dovesti do razvoda Kupovina zajedni kog stana velika je stvar, ali nevolje tek …

Roditelji danas previše brinu za svoju djecu

koja će biti otvoreno za sve roditelje, porodične ili indivudualne probleme. Dakle, tu su četiri domene koje su jedinstvene u …